ГоловнаКультура

Джекі Чан отримав "Оскар"

Актора нагородили за внесок у кінематограф

Джекі Чан отримав "Оскар"

Відомий актор і каскадер, 62-річний Джекі Чан отримав премію "Оскар" за свій внесок у кіно. Про це повідомляє американська Академія кінематографічних мистецтв і наук у твіттері. Церемонія нагородження відбулася 12 листопада в Лос-Анджелесі.

За свою кар'єру майстер бойових мистецтв знявся більш ніж у 200 фільмах і є одним з найзнаменітіших азіатських акторів у світі.

Чан стверджує, що створив свій образ на противагу образу Брюса Лі та його численних наслідувачів. Останній грав зосереджених і відважних бійців, а Джекі - ледачих, іноді простуватих, але добрих і сильних хлопців, які часто мають складні стосунки з сім'єю, друзями або дівчатами.

У Джекі Чана є зірки на Авеню Зірок у Гонконзі і на Алеї Зірок у Голлівуді. Він відомий за такими стрічками, як "П'яний майстер", "Змія в тіні орла", "Зброя бога", "Шанхайський полудень", "Час пік", "Навколо світу за 80 днів".

Окрім Джекі Чана, статуетки за свій внесок у кінематограф також отримали монтажер Енн В. Коутс, режисер по роботі з акторами Лінн Сталмастер і театральний режисер Фредерік Уайзман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram