ГоловнаКультура

Держкіно зняло з ефіру українську версію російського серіалу

Серіал "Я дарую тобі щастя" виявився ідентичним російському "Сонце в подарунок".

Держкіно зняло з ефіру українську версію російського серіалу

Державне агентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення і скасувало державну реєстрацію телесеріалу "Я дарую тобі щастя", який виходив на телеканалі "Україна" з 7 листопада, через недостовірну інформацію про країни-виробників.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно в Фейсбуці.

10 листопада в Держагентстві з питань кіно відбулося засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно щодо телесеріалу "Я дарую тобі щастя" на предмет дотримання вимог законодавства України.

Раніше видання "Детектор Медіа" звернуло увагу на схожість цього серіалу з російським "Сонце в подарунок".

У Держкіно уточнили, що прокатне посвідчення серіалу "Я дарую тобі щастя" було видано 9 вересня 2016 року і оформлено на компанію "ЕйБіСі Фільм Україна".

Однак на засіданні Експертної комісії представники "ЕйБіСі Фільм Україна" визнали неточність у раніше поданих до Держкіно документах і надали роз'яснення та додаткові документи про країни-виробників. Зокрема, продюсер компанії Віталій Сіренко підтвердив, що "Я дарую тобі щастя" і "Сонце в подарунок" - це ідентичні версії одного і того ж серіалу.

"Статтею 15 Закону України "Про кінематографію" регламентовано перелік підстав для відмови у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, а також анулювання та скасування державної реєстрації, в тому числі в разі виявлення в документах, поданих суб'єктом кінематографії, недостовірних відомостей. У зв'язку з викладеним Держкіно України анулювало державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування і скасувало державну реєстрацію серіалу "Я дарую тобі щастя", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", в ефірі українських телекомпаній не можуть транслюватися серіали і фільми, виготовлені в Росії пізніше за 1 січня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram