ГоловнаКультура

Гастролерів з-за кордону перевірять на відвідування Криму

У п'ятницю в Київ приїде Шура.

Гастролерів з-за кордону перевірять на відвідування Криму
Постер концерта Шуры в Киеве
Фото: karabas.com

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко попросила Державне управління справами надати інформацію, чи не виступали в окупованих Криму та на Донбасі зарубіжні виконавці, чиї концерти заплановані в столичному палаці "Україна" у найближчі місяці.

"Підготувала запит до Державного управління справами з вимогою надати повну інформацію про те, чи дотримується керівництво палацу "Україна" та інших, що належать державі, закладів вимоги Держприкордонслужби цікавитися в орендарів, які запрошують виконавців і винаймають зал для їхніх виступів, чи не порушували ці виконавці кордонів України, чи не відвідували незаконно окуповані території, чи не збирали касу в окупованому Криму", - написала Геращенко у фейсбуці.

Перший віце-спікер просить керівництво палацу "Україна" надати повну інформацію про виконавців, чиї виступи заплановані до кінця року і в першому кварталі наступного року, і про те, чи виконані рекомендації Держприкордонслужби.

4 листопада Геращенко виступила з ініціативою створення в уряді структури, яка займалася би відстеженням осіб, зокрема діячів культури, які, порушуючи закони, відвідували окупований Крим.

Російський естрадний співак Шура, який у 2014-му публічно підтримав анексію Криму, в п'ятницю, 11 листопада, повинен виступити в одному з нічних клубів Києва.

Палац "Україна" - одне з підприємств Державного управління справами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram