ГоловнаКультура

У рамках виставки плакатів в "Арсеналі" пройде кінопрограма на тему пропаганди

На прикладі кіно куратори розкажуть про механізми агітації та впливу на суспільство.

У рамках виставки плакатів в "Арсеналі" пройде кінопрограма на тему пропаганди
Фото: Центр Довженко

У "Мистецькому Арсеналі" пройде кінопрограма "Мілітаризація повсякденності: мій ворог - твій ворог", підготовлена Національним центром Довженка.

Як повідомляють в Центрі Довженка, програма відбудеться в рамках виставки плакатів "Ефемероїди" і торкнеться питань пропаганди й агітації.

У програму увійшов збірник ранньої української радянської анімації "Мультагітпропу" на теми роззброєння, соціалістичного будівництва, боротьби з бюрократизмом і так далі; агітаційне кіно часів Другої світової війни, зняте в Україні до і під час окупації; мілітаризовані дитячі фільми і збірка західних агітмультфільмов часів Холодної війни.

Покази відбуватимуться з 4 по 25 листопада.

Розклад подій:

4 листопада, 18:00. "Мультагітпроп": збірник ранньої української радянської анімації. Представляє Ганна Онуфрієнко.

11 листопада. 18:00. Демонізація ворога і військова пропаганда. Взаємовплив тексту і зображення в пропагандистських фільмах. Представляє Олександр Маєвський. Покази фільмів "Битва на нашу Радянську Україну" Олександра Довженка (1943) і "Ми йдемо в Німеччину" Георга Дальстрома (1943).

18 листопада, 18:00. Іграшкові війни. Представляє Ганна Погрібна. Покази: "Ювілейний свято у Міттенвальді" Зіновія Елієва (1947) і "Казка про Мальчиша-Кибальчиша" Євгена Шерстобитова (1964).

25 листопада, 18:00. Ефемерна пропаганда. Збірник британських і американських агітаційних мультфільмів 40-50-х років. Представляє Олександр Телюк.

Вхід за квитком або абонементом.

Нагадаємо, до 27 листопада в Мистецькому Арсеналі проходить виставка "Ефемероїди. ХХ століття в плакаті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram