ГоловнаКультура

Фестиваль "Нове британське кіно" оголосив програму

Покази найкращих британських фільмів пройдуть уже вшістнадцяте.

Фестиваль "Нове британське кіно" оголосив програму

Фестиваль "Нове британське кіно", який пройде в Києві 10-16 листопада, оголосив програму.

Його відкриє стрічка-володарка "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю "Я, Деніел Блейк", яку зняв режисер Кен Лоуч. Крім його нової роботи, гостей фестивалю очікує триб'ют творчості режисера - показ документальної стрічки "Versus: життя і фільми Кена Лоуча".

Ще одна прем'єра з програми Каннського кінофестивалю - володар призу журі, роуд-муві "Американська красунька" Андреа Арнольд. Головні ролі у фільмі виконали дебютантка Саша Лейн, а також Шая ЛаБаф і Райлі Кіо.

Крім того, в програмі "Нового британського кіно" - "Війна проти всіх", комедія від автора "Ірландця" і "Голгофи" Джона Майкла Макдона. У головних ролях - зірка "Легенди про Тарзана" Александр Скарсгард і Тео Джеймс.

Глядачам покажуть також романтичну комедію "Фантастична любов і де її знайти". Головні ролі у фільмі виконали дворазовий номінант на "Оскар" Том Вілкінсон і зірка серіалів "Абатство Даунтон" і "Чорне дзеркало" Джессіка Браун-Фіндлі.

Ще одним фільмом стане стрічка "Людина, яка впала на Землю" Ніколаса Роуга, знята 1976 року. Головну роль у ній грає легендарний музикант і актор Девід Боуї, який помер на початку цього року. Глядачі побачать відреставровану версію картини у високоякісному цифровому форматі 4К, яка тільки у вересні вийшла на великі екрани Великобританії.

Крім того, за традицією "Нове британське кіно" представляє глядачам добірку кращих короткометражок за версією Британської кіноакадемії (BAFTA). "Британія. Коротко" - свіжа колекція для поціновувачів короткого метра, що охоплює все розмаїття жанрів і тем.

Цього року "Нове британське кіно" стартує в столичному кінотеатрі "Київ" 10 листопада за підтримки офіційного партнера житлового комплексу "Нова Англія" і партнера фестивалю "Київстар". Потім фестиваль також пройде у Дніпрі, Львові, Маріуполі, в Одесі та Харкові. Фільми демонструють мовою оригіналу з українськими субтитрами. Організатори фестивалю - Британська Рада в Україні і компанія "Артхаус Трафік".

Розклад фільмів - на сайті Британської Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram