ГоловнаКультура

Київ виділив 18 млн гривень на сканування та фотографування розкопок на Поштовій площі

Роботи виконає компанія, створена за тиждень до оголошення тендера.

Київ виділив 18 млн гривень на сканування та фотографування розкопок на Поштовій площі
Фото: Сергей Нужненко

Комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" 7 жовтня доручило ТОВ "Науково-практичний центр реконструкції історичного середовища" виконати попередні роботи, пов'язані зі створенням археологічного музею на Поштової площі.

Про це пишуть "Наші гроші".

Компанія повинна провести радіовуглецевий аналіз зразків, а також 3D-сканування, фото- і відеофіксацію розкопок. Творча частина передбачає написання концепції майбутнього музею і створення ескізного проекту експозиції. За свою роботу вона отримає 17,81 млн гривень.

ТОВ "Науково-практичний центр реконструкції історичного середовища" було створено в липні 2016 року, за тиждень до оголошення тендера. Її засновником є Костянтин Роєнко, заступник директора державного підприємства "Центр археології Києва Інституту археології НАНУ".

Також у тендері брали участь ТОВ "Бюро науково-технічної експертизи «Арт-Лаб»" і ТОВ "Лабораторія неруйнівних методів дослідження".

Нагадаємо, взимку 2015 року під час розкопок, які передували будівництву торгового центру, на Поштовій площі знайшли вулицю 11-13 століть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram