ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі пройде виставка плакатів ХХ століття

Виставка включає освітню програму.

У Мистецькому Арсеналі пройде виставка плакатів ХХ століття
Фото: Мистецький Арсенал

У Мистецькому Арсеналі пройде виставка "Ефемероїди. ХХ століття в плакаті" - перший проект, підготовлений оновленою командою музейного комплексу на чолі з директором Олесею Островською-Лютою.

Як повідомляють на сайті проекту, "Ефемероїди" взяли собі за мету простежити механізми формування шаблонів сприйняття через ретроспективу історії мистецтва плакату і продемонструвати інструменти впливу на масову свідомість.

Протягом року куратори "Арсеналу" разом із колегами з десяти музеїв України, приватними колекціонерами і міжнародними інститутами працювали над цим проектом. У кураторську групу увійшли музеолог Вікторія Величко, музеолог Ольга Мельник, мистецтвознавець Ігор Оксаметний, дизайнер Олена Соломадіна й історик Анастасія Чередниченко.

"Плакат розглядається як масовий продукт, засіб комунікації, що здатен формувати візуальну культуру суспільства, диктувати модні тенденції, пропагувати світоглядні установки. І хоча з появою і розвитком нових комунікативних засобів плакат втрачає свою роль, але методи впливу на масову свідомість не змінилися. Пропаганда набула інших форм, подається через інші канали, але залишається як явище і в сучасному світі", - розповідає запрошений куратор Анастасія Чередниченко.

Виставка буде розбита на три смислові блоки: війна, тоталітаризм і людина.

В "Арсеналі" представлять плакати з різних українських фондів - у тому числі радянські плакати, роботи Альфонса Мухи і т.д.

Крім експозиції, проект "Ефемероїди" включає освітню програму. У рамках цієї програми пройдуть лекції, воркшопи та кінопокази. Докладну програму подій можна подивитися на сайті. Виставка триватиме до 27 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram