ГоловнаКультура

В основному конкурсі кінофестивалю DOK Leipzig беруть участь два українські фільми

Ще один - у програмі короткого метра.

В основному конкурсі кінофестивалю DOK Leipzig беруть участь два українські фільми
Кадр из фильма Сергея Буковского "Главная роль"
Фото: dok-leipzig.de

В офіційній програмі престижного фестивалю документального кіно DOK Leipzig у цьому році заявлено три українські фільми.

Як повідомляють на сайті кіноогляду, два повні метри потрапили в основний конкурс: це "Головна роль" Сергія Буковського і "Рідні" Віталія Манського (знятий у копродукції Латвії, Німеччини, Естонії та України).

У програмі короткого метра бере участь фільм Олексія Радинського та Томаша Рафи "Люди, які прийшли до влади".

"Головна роль" Сергія Буковського - про його матір, актрису Ніну Антонову. Батько документаліста, Анатолій Буковський, був відомим кінорежисером - Ніна Антонова знімалася в нього в головних ролях.

"Рідні" Віталія Манського, чия світова прем'єра відбулася на кінофестивалі в Карлових Варах і була показана поза конкурсом на Одеському кінофестивалі, - теж дослідження власної сім'ї кінематографіста. Цього разу погляд режисера звернений на лінію фронту, що пройшла через сім'ю, яка живе на Донбасі, в Криму та у Львові.

"Люди, які прийшли до влади" Радинського і Рафи - короткометражка, знята на початку війни на Донбасі й розповідає про простих людей і їхній погляд на ці події.

В основному конкурсі також візьме участь новий фільм українського режисера Сергія Лозниці "Аустерліц" (Німеччина).

Кіноогляд DOK Leipzig - один із найважливіших фестивалів документального кіно. Цьогоріч він проходитиме з 31 жовтня по 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram