ГоловнаКультура

Геращенко закликала СБУ заборонити в'їзд в Україну артистам, які виступали в Криму

Віце-спікер вважає, що це обов'язок силовиків, а не Верховної Ради

Геращенко закликала СБУ заборонити в'їзд в Україну артистам, які виступали в Криму
Фото: LB.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала Службу безпеки України заборонити в'їзд в країну артистам, які виступали в Криму.

"Чи мають право в Києві виступати представники російської попси, які незаконно перетнули кордони України і "лабали шансон" або "нявчали" свої пісеньки в окупованому Криму? Ні! І це повна відповідальність СБУ та інших силових структур. Усі ці люди, на моє глибоке переконання, повинні потрапляти автоматично до списку санкцій із забороною на в'їзд в Україну. Я готую відповідний запит в СБУ. Тут пишуть, що якісь співачки (я не знавець російської попси і не відстежую їх гастролі ні в Києві, ні в окупованому Криму), збираються співати в палаці "Україна". Як на мене, їм повинні вручити відразу в Борисполі повідомлення про порушення законів України. І це повинні робити відповідні силові органи. І я готую зараз такі звернення в СБУ, прикордонну службу та інші структури", - написала Геращенко у фейсбуці.

Нагадаємо, на березень 2017 року Києві запланований концерт Христини Орбакайте, на грудень - концерт Наталі Корольової. Обидві артистки приїжджали в Крим після окупації.

При цьому 6 жовтня Рада провалив закон, який би суттєво обмежив можливості для гастролей в Україні російських співаків. У ньому планувалося написати, що артисти, пов'язані з державою-агресором, можуть гастролювати в Україні тільки в тому випадку, якщо вони надали письмову заяву про засудження окупації території України країною-агресором, складену за спеціальною формою.

Геращенко під час обговорення виступила проти цього законопроекту як такого, що порушує права людини. "Ми не можемо як правова держава приймати законопроекти, уподібнюючись Росії, яка забороняє, знаєте, все на світі, починаючи з усиновлення хворих дітей, і зараз закриває українську бібліотеку. Так, Україна - не Росія! Не через заборони потрібно йти, а через виховання патріотизму , через інші абсолютно речі", - сказала вона тоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram