ГоловнаКультура

Стала відома програма фестивалю "Нове німецьке кіно"

На кіноогляді покажуть нові німецькі фільми, короткометражки Сергія Лозниці і проведуть дискусію для професіоналів. 

13 жовтня в Україні фільмом Марен Аде "Тоні Ердманн" відкриється фестиваль "Нове німецьке кіно".

Як повідомляють організатори кіноогляду, у рамках нинішньої програми покажуть п'ять повнометражних фільмів, збірник німецького короткого метра, ретроспектива Лозниці і подія для кінопрофесіоналів.

Фільмом відкриття стане "Тоні Ердманн" - трагікомедія німецької режисерки Марен Аде, світова прем'єра якої відбулася на Каннському кінофестивалі цього року. Фільм також висунуто Німеччиною на "Оскар".

Крім картини Аде, у програмі "Нового німецького кіно": "Держава проти Фріца Бауера" Ларса Крауме, "Привіт із Фукусіми" Доріс Дьоррі, "Смерть хіпі! Хай живуть панки!" Оскара Рьолера і "Overgames" Лутца Даммбека.

Традиційно глядачам покажуть збірку німецьких короткометражок.

У Києві до програми фестивалю включили ретроспективу короткометражних фільмів фильмов Сергія Лозниці, українського режисера, що з 2001 року живе в Берліні. До програми увійшли його ранні документальні роботи, які були показані на німецьких кінофестивалях.

Крім того, у Києві відбудеться професійний захід «Копродукції Німеччина-Україна: Проблеми і можливості», метою якого є вивчення питань копродукції та сприяння розвитку співпраці між двома країнами на прикладах успішних кінопроектів.

Фестиваль "Нове німецьке кіно" відкривається в столичному кінотеатрі "Київ" 13 жовтня і проходить також у Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram