ГоловнаКультура

Неопубліковані розповіді Фіцджеральда видадуть окремою збіркою

"Я помер би за тебе" вийде через 77 років після смерті письменника.

Неопубліковані розповіді Фіцджеральда видадуть окремою збіркою
Фото: www.literarymanhattan.org

У квітні 2017 року видавництво Scribner випустить збірку раніше неопублікованих оповідань Френсіса Скотта Фітцджеральда, всесвітньо відомого американського письменника, представника "втраченого покоління".

Як повідомляє The Guardian, збірка під назвою "Я помер би за тебе" складатиметься з розповідей, написаних наприкінці 1930-х років.

До книги увійдуть як роботи, які Фітцджеральд не зміг продати жодному з журналів через "теми або стиль, що відрізнялися від тих, яких редактори очікували від автора", так і розповіді, які журнали прийняли, але не опублікували.

"Фіцджеральд вирішив не піддавати свої розповіді змінам і чищенню з боку редакторів, вважаючи за краще взагалі їх не публікувати - навіть за часів, коли йому потрібні були гроші й увага критиків", - зазначає американський видавець.

Назву збірки взято з однойменного оповідання, написаного Фітцджеральдом, коли він жив у горах Північної Кароліни і страждав від алкоголізму, а його дружина Зельда жила в санаторії неподалік.

Френсіс Скотт Фітцджеральд - видатний письменник першої половини ХХ століття, один із ключових представників так званого "втраченого покоління", автор романів "Великий Гетсбі", "Ніч лагідна", "Останній магнат" та інших.

Нагадаємо, українське видавництво "Темпора" займеться перекладом українською мовою 10 романів американських постмодерністів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram