ГоловнаКультура

Джекі Чан отримає почесний "Оскар"

За видатні заслуги в кінематографі нагородять також Енн Коутс, Лінн Сталмастер і Фредеріка Вайсмана.

Джекі Чан отримає почесний "Оскар"
Фото: joyreactor.cc

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила імена лауреатів премії "Оскар" за видатні заслуги в кінематографі.

Статуетки отримають актор Джекі Чан, кіномонтажер Енн Коутс, продюсер, режисер з питань роботи з акторами Лінн Сталмастер і режисер, сценарист Фредерік Вайсман, повідомля

ють на сайті організації.

За словами президента американської Кіноакадемії Шеріла Бун Айзекса, кожен з лауреатів премії є "істинним піонером і легендою у своїй сфері".

Восьма щорічна церемонія вручення нагород відбудеться 12 листопада в Лос-Анджелесі.

Джекі Чан знявся в майже 100 кінокартинах, у тому числі в "П'яному майстері" (Zui quan, 1978), "Шанхайських лицарях" (Shanghai Knights, 2003), "Навколо світу за 80 днів" (Around The World in 80 Days, 2004) та інших. Майстер східних єдиноборств Джекі Чан займає друге місце в рейтингу найбільш високооплачуваних акторів у світі (61 млн доларів).

Як повідомляли, на висунення на "Оскар" від України претендують три фільми: "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка - драма про українку, яка працює  Італії; історична драма за однойменним твором Шолом-Алейхема "Пісня пісень" режисерки Єви Нейман; і документальна стрічка про життя сільських правоохоронців "Українські шерифи" Романа Бондарчука.

Оголошення фільму-номінанта від України відбудеться 9 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram