ГоловнаКультура

Російська прокуратура визнала кліп групи "Ленінград" сатирою

Кліп "У Пітері - пити!" декілька разів переглянули філолог і концертмейстер, психолог і арт-терапевт, а також педагог і філософ.

Російська прокуратура визнала кліп групи "Ленінград" сатирою
Фото: daily.afisha.ru

Прокуратура Санкт-Петербурга визнала кліп групи "Ленінград" "У Пітері - пити" сатиричним твором.

Про це пише "Фонтанка.ru".

Перевірку проводили за запитом депутата законодавчих зборів Санкт-Петербурга Євгена Марченка, який вимагав знайти в кліпі пропаганду алкоголізму.

Відео, за даними видання, по кілька разів переглянули четверо експертів: філолог і концертмейстер за фахом "Народна художня творчість", психолог і арт-терапевт, психолог і педагог, а також філософ одного з провідних вишів Петербурга. Ознак пропаганди і реклами наркотиків вони не виявили.

У прокуратурі також не знайшли в кліпі складу правопорушення за статтею 20.20 КоАП РФ ("Споживання (розпивання) алкогольної продукції в громадських місцях").

"Рідина, яку розпивали на відео, не може бути визначена як алкогольна продукція в зв'язку з відсутністю можливості встановити її склад і походження, а також неможливістю встановлення факту вживання алкоголю особами, які вживали цю рідину, на момент зйомки відеокліпу", - йдеться в рішенні прокуратури.

Марченко заявив, що оскаржить це рішення у вищій інстанції. "На думку відомства, кліп є сатиричним. Я ж вважаю, що це відповідь прокуратури сатирична, я буду її оскаржувати", - сказав він.

У кліпі "У Пітері - пити" розповідається про офісного працівника, продавця, екскурсовода в музеї і співробітника ДІБДР, які вживають спиртні напої для зняття стресу. Кліп було оприлюднено 30 квітня. На цей момент він зібрав понад 18 млн переглядів.

Нагадаємо, раніше православні активісти домоглися штрафу для організаторів концерту групи "Ленінград" за матюк на сцені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram