ГоловнаКультура

У РФ православні активісти домоглися штрафу для організаторів концерту гурту "Ленінград"

Суд оштрафував директора фірми-організатора на 4 тис. рублів, а саму фірму - на 40 тис.

У РФ православні активісти домоглися штрафу для організаторів концерту гурту "Ленінград"
Фото: daily.afisha.ru

Суд у Новосибірську оштрафував організаторів концерту групи "Ленінград" на чотири тисячі рублів (близько $60).

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Штраф виписано на ім'я керівника фірми "Мегаполіс" Олексія Маркіна. Раніше суд оштрафував саму компанію на 40 тис. рублів.

Скандал пов'язаний із тим, що лідер гурту Сергій Шнуров використовував під час концерту ненормативну лексику. Раніше представник фірми заявляла, що компанія не вважає себе відповідальною за мат Шнурова, оскільки надсилала йому звернення з проханням утриматися від лайки.

Скандальний концерт у Новосибірську пройшов 3 червня. За кілька днів до цього група православних активістів звернулася в мерію з проханням звернути увагу на захід. Активісти заявили, що пісні "Ленінграда" можуть пропагувати алкоголізм і наркоманію. Особливе роздратування активістів викликала пісня "В Питере - пить". Вони просили повністю заборонити її виконання на концерті, оскільки пісню "перевіряє прокуратура на предмет пропаганди алкоголізму".

Під зверненням підписалися керівники петербурзького і новосибірського відділень руху "Народний собор" Анатолій Артюх і Юрій Задоя.

Нагадаємо, Задоя - відомий у Новосибірську православний активіст. 2012 року він подав позов проти панк-гурту Pussy Riot, заявивши, що їхній виступ у храмі Христа Спасителя "завдав йому моральної шкоди". При цьому про виступ Задоя дізнався зі ЗМІ.

У 2015 році на його прохання прокуратура перевірила твіти організатора "Монстрації" Артема Лоскутова на предмет образи полеглих воїнів-сибіряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram