ГоловнаКультура

У Чернівцях пройде VII Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

Однією з центральних тем буде 75-та річниця трагедії в Бабиному Яру.

У Чернівцях пройде VII Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz
Meridian Czernowitz
Фото: meridiancz.com

З 9 по 11 вересня в Чернівцях пройде VII Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, участь у якому візьмуть близько 30 поетів з Німеччини, Швейцарії, Австрії, Ізраїлю, Румунії, Великобританії та України.

Як повідомляють організатори фестивалю, однією із центральних тем буде 75-та річниця трагедії в Бабиному Яру.

У програмі фестивалю: поетичні читання, презентації книг, музичні концерти, лекції, виставка графіки, читання на єврейському кладовищі, винно-поетичний вечір.

У рамках Meridian Czernowitz відбудеться одна з перших презентацій поетичної збірки Сергія Жадана "Тамплієри" і всеукраїнська прем'єра прозової книги Андрія Любки "Кімната для печалі", а також дві публічні дискусії на теми: "Письменник і політика", "Єврейське питання - українська відповідь".

Заходи проходитимуть у Чернівецькому національному університеті імені Федьковича, Єврейському народному домі, конференц-залі колишнього готелю Bellevue, Чернівецькому поштамті, костелі Успіння Серця Ісуса, на Театральній площі, в Головній синагозі Буковини імені Ісраеля і Зельди Майбергів, в Академічному обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, Румунському народному домі, у дворі Пауля Целана, а також у Літературному центрі.

Вхід на всі заходи вільний.

Нагадаємо, VI Міжнародний фестиваль Meridian Czernowitz у 2015 році відвідали більш ніж 9 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram