ГоловнаКультура

Сьомий Одеський кінофестиваль роздав перші нагороди

Вручили призи професійної секції, журі FIPRESCI та кілька призів від журі національного конкурсу

Сьомий Одеський кінофестиваль роздав перші нагороди
Первые призеры ОМКФ-2016
Фото: ОМКФ1

 22 липня в Фестивальному палаці пройшла церемонія вручення перших призів ОМКФ-2016.

Журі національної конкурсної програми оголосило переможців у номінаціях «Кращий український короткометражний фільм» і «Краща акторська робота». Крім того, були названі призери серед українських фільмів за версією журі Федерації міжнародної кінопреси FIPRESCI, а також вручені нагороди за Кращі проекти на Пітчингу і Work in Progress.

«Золотий Дюк» за кращий короткометражний фільм розділили між собою дві картини: «У Манчестері йшов дощ» режисерів Валерії Кальченко і Антоніо Лукича і «Гвоздь» Філіпа Сотниченка. Приз розділено номінально: фільми отримають по статуетці і по 25 тис. грн кожен.

Нагороду за кращу акторську роботу отримав Мирослав Слабошпицький за роль брата Володимира Леніна у фільмі Олени Дем'яненко «Моя бабуся Фанні Каплан».

Спеціальні дипломи журі Національної конкурсної програми отримали роботи «Панорама» Юрія Шилова і «Дідочок» Володимира Тихого.

Диплом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за кращий український повнометражний фільм отримав Юрій Грицина з фільмом «VARTA 1, Львів, Україна». З рук журі нагороду прийняла Юлія Коваленко, член продюсерської групи картини. «Я хочу, щоб українське нове кіно постійно перебувало в стані народження і пошуку співрозмовників, і щоб в розмові було якомога більше голосів і питань», - поділилася Юлія.

Приз за кращу короткометражну роботу в цій же категорії отримала картина «Будинок» Ірини Цілик.

У рамках професійної секції Film Industry Office пройшли продюсерський Пітчинг і презентація проектів Work in Progress. Цього року кращим проектом на Пітчингу стала робота режисера Аліси Коваленко і продюсерів Стефана Сіохіна і Максима Васяновича «Домашні ігри».

Спеціальний приз за кращу презентацію проекту на Пітчингу отримав режисер Любомир Левицький за картину «Егрегор».

«5 терапію» режисера Аліси Павловської названо кращим проектом Work in Progress. У новій категорії комедійних серіалів перемога дісталася фільму «Мій друг Ерзо» Ольги Войтенко - режисер отримала грошовий приз у розмірі 15 тисяч гривень і допомогу в доопрацюванні сценарію.

23 липня в Одеському національному академічному театрі опери та балету пройде церемонія закриття, під час якої будуть вручені головні нагороди ОМКФ-2016: Гран-прі, призи за кращий фільм, кращу режисуру і кращу акторську роботу, а також «Золотий Дюк» за кращий український повнометражний фільм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram