ГоловнаКультура

Національний художній музей збирає гроші на ремонт паркету

Долучитися до реставрації підлог на другому поверсі музею може кожен охочий

Національний художній музей збирає гроші на ремонт паркету
Фото: stedleyart.com

Національний художній музей у Києві (вул. Грушевського, 6) збирає кошти для реставрації паркету на другому поверсі.

Як повідомляють на сторінці музею в фейсбуці, йому вдалося отримати кошти з держбюджету (1 млн грн) на підготовку проектно-бюджетної документації на будівлю. Без цих документів неможливе оновлення (як, наприклад, встановлення пандусів), ремонт і реставраційні роботи.

Одні меценати надали музею архітектурне освітлення фасаду, інші профінансували ремонт залів другого поверху, де експонують українське мистецтво ХХ століття.

Але паркет на другому поверсі залишився без ремонту, тож музей вирішив зібрати гроші на його реставрацію. Бюджет ремонтних робіт становить 199 385 грн 74 коп. НХМУ просить своїх відвідувачів підтримати інституцію - "цінним буде навіть символічний унесок - кожна гривня піде на те, щоб вам було приємно перебувати в музеї", - йдеться в повідомленні від музею. Зі свого боку представники НХМУ обіцяють прозору звітність про використання коштів.

Ті, хто пожертвує понад 1000 грн, приєднається до Дружнього кола НХМУ в статусі "Прихильний", а ті, хто дасть більше 10 000 грн, - у статусі "Відповідальний" із відповідними привілеями.

"Так було завжди, що великі музеї світу підтримували не тільки країна і щедрі донатори, але і громада, якій вони належать. Пожертвувані кошти дають інституції можливість розвиватися, оновлюватися, а отже, відповідати очікуванням часу і публіки", - йдеться в повідомленні музею.

Благодійний внесок можна переказати на рахунок:

Національний художній музей України

Банк: ДКСУ у м. Києві

Код банку: 820172

б/р: 31258367106297

ЄДРПОУ 02224330

Призначення платежу: "Благодійний внесок на ремонт підлоги експозиційних залів"

Докладну інформацію можна отримати за телефонами приймальні: 278 1357, або піар-відділу: 278 7454.

Національний художній музей України - один із найбільших музеїв країни, в якому регулярно проводять виставки сучасного, авангардного та класичного мистецтва України і не тільки. Останній гучний проект НХМУ - масштабний проект "Ідентичність. За завісою невизначеності", в якому взяли участь художники з України та восьми країн Скандинавії та Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram