ГоловнаКультура

У новому сезоні Національна опера співпрацюватиме з агентством "Ухо"

Також планується спільна робота з освітньою організацією "Культурний проект"

У новому сезоні Національна опера співпрацюватиме з агентством "Ухо"
Фото: kiev.glo.ua

Наступного сезону Національна опера України представить кілька оперних і балетних прем'єр. Крім того, анонсовано спільні проекти з музичним агентством "Ухо" і освітньою організацією "Культурний проект".

Як повідомляє прес-служба театру, наступного року представлять балет "Ніч у Севільї" на музику Мануеля де Фалья (постановник - Аніко Рехвіашвілі), "Служниця-пані" Джованні Баттіста Перголезі (режисер Тамара Трунова), "Джанні Скіккі" Джакомо Пуччіні (режисер - Оксана Тараненко), "Моцарт і Сальєрі" Римського-Корсакова (режисер - Анатолій Солов'яненко).

Також планується спільна з італійськими партнерами постановка опери "Флорія Тоска" Пуччіні (режисер-постановник - Анатолій Солов'яненко).

Протягом сезону також поставлять нову сценічну версію опери Лисенка "Тарас Бульба", прем'єра якої відбудеться у вересні 2017 року на честь 150-річчя Київської опери.

У новому сезоні Національна опера України співпрацюватиме з музичним агентством "Ухо" - в рамках їхньої спільної роботи в оперному здійснять три постановки творів сучасних композиторів.

У грудні глядачі побачать оперу відомого італійського композитора Стефано Джервазоні "Limbus-Limbo", написану у 2011-2012 роках. На початку березня відбудеться прем'єра кантати "Шляхи знедолених" Максима Коломійця, присвячена Києву. У середині червня покажуть ще один твір, який пишеться спеціально під замовлення "Уха" - нову оперу італійського автора Карміне Еммануель Челлі, засновану на реальній трагікомічній історії часів Другої світової війни.

Разом з "Культурним проектом" Національна опера розробить освітній курс, який допоможе слухачам підготуватися до прем'єр нового сезону. Крім лекцій з історії створення обраних для постановок творів, слухачі курсу зможуть ознайомитися з процесом підготовки вистави: сходити за лаштунки, до цеху театру, на репетиції.

Нагадаємо, нещодавно в Національній опері відбулася гучна прем'єра опери Джузеппе Верді "Набукко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram