ГоловнаКультура

Керівником українського бюро "Креативна Європа" стала культурний менеджер Ірина Вікирчак

На пост керівника провели конкурс

Керівником українського бюро "Креативна Європа" стала культурний менеджер Ірина Вікирчак
Ирина Викирчак
Фото: Facebook / Alex Zakletsky

У результаті проведеного конкурсу стало відомо, хто очолить національне бюро програми ЄС "Креативна Європа".

Як повідомляється на фейсбуці Міністерства культури, керівником бюро стала Ірина Вікирчак, культурний менеджер і поетеса.

Ірина Вікирчак - менеджер культурних проектів, засновниця Міжнародного фестивалю оповідань "Intermezzo" у Вінниці. У 2010-2013 роках була директором Міжнародної літературної корпорації "Meridian Czernowitz", яка займається організацією однойменного фестивалю та роботи видавництва.

Крім того, Ірина як видавець і організатор промо-подій працювала з Оксаною Забужко, Юрієм Андруховичем, Тарасом Прохаськом, Юрієм Іздриком та іншими українськими авторами. Цього року Ірина виступала куратором української програми Міжнародного літературного фестивалю Read My World в Амстердамі.

Автор поетичної збірки "Розмова з ангелом" (2005), співавтор проекту "Потяг часу: Чернівці-Прага-Відень" (2011). Поезію Ірини Вікирчак перекладено на англійську, німецьку, польську та іспанську мови.

Її кандидатура набрала найбільшу кількість балів на конкурсі на посаду керівника Бюро програми "Креативна Європа".

Як повідомляє Мінкульт, загалом на конкурс подалося 59 осіб.

"Креативна Європа" є рамковою програмою ЄС з підтримки культурного і аудіовізуального сектору. Програма має загальний бюджет 1,46 млрд євро і розрахована на 2014-2020 роки. Національне бюро програми покликане поширювати інформацію про "Креативну Європу", проводити освітні програми і налагоджувати комунікацію з Європейською комісією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram