ГоловнаКультура

Українську групу Ot Vinta не пустили до Польщі на концерт

Музикантам заборонили в'їзд у країну через протест радикалів.

Українську групу Ot Vinta не пустили до Польщі на концерт
Группа Ot Vinta
Фото: ufest.in.ua

Українську групу Ot Vinta не пустили в Польщу, куди музиканти прямували на концерт на запрошення Товариства Солідарності з Україною.

Про це повідомив лідер колективу Юрій Журавель у Фейсбуці.

"Українці Перемишля запросили нас на свято Купала 2 червня, але мер міста, миттєво відреагувавши на погрози місцевих ультрас спалити сцену, наполегливо рекомендував організаторам фестивалю не запрошувати групу Ot Vinta. Мовляв, сил місцевої поліції не вистачить, щоб забезпечити безпеку учасників фестивалю, і не варто провокувати поляків присутністю "піарників УПА". Свято Купала було скасовано", - написав він.

Після цього Спільнота Солідарності з Україною вирішила запросити групу в Варшаву на інший концерт.

"Офіційний лист від Люблінського консула мав допомогти нам швидко і легко перейти кордон. Так і сталося на українській стороні. А ось поляки почали робити щось незрозуміле. Після зняття відбитків пальців і перевірки документів, нас відвели в приміщення, де вже було чоловік сім і протягом 9 годин нас викликали по одному і заповнювали бланки. Згодом нам пояснили, що був наказ від МВС Польщі не пропускати нас через кордон. Крім того, з'явилася загроза депортації та анулювання п'яти річних шенгенських віз", - пояснив Журавель.

"Пощастило, що прикордонники виявилися людьми хорошими. Після перегляду пари-трійки наших кліпів стали добрішими, але наказ є наказ. І ось ми повертаємо додому", - додав Журавель.

Фото: facebook.com/Журавель-Юрій

Він також зазначив, що звернувся до посла України в Польщі Андрія Дещиці з цього питання, оскільки на 16 липня у групи заплановано ще один концерт у Польщі.

Нагадаємо, Польща призупинила малий прикордонний рух з Україною через саміт НАТО, який пройде 8-9 липня у Варшаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram