ГоловнаКультура

На Одеському кінофестивалі покажуть три фільми-номінанти на "Золоту пальмову гілку"

Картини випустить в український прокат компанія "Артхаус Трафік".

На Одеському кінофестивалі покажуть три фільми-номінанти на "Золоту пальмову гілку"
Фото: www.facebook.com/odessaiff

У рамках 7-го Одеського кінофестивалю, який пройде з 15 по 23 липня, будуть представлені три фільми-номінанти на "Золоту пальмову гілку": "Джульєтта" Педро Альмодовара, "Неоновий демон" з Ель Фанінг, Кіану Рівзом і Кристіною Хендрікс і фільм-володар премії FIPRESCI "Тоні Ердманн".

Про це повідомляють на сайті ОМКФ.

"Джульєтта" - 20-й фільм іспанського "сучасного класика" Педро Альмодовара. Дворазовий володар "Оскара" вкотре розповідає історію про жінок у своєму неповторному авторському стилі. Цього разу мова піде про Джульєтту і її доньку Антію, яка важко переживають смерть батька, що змушує її втекти з дому. У пошуках своєї дитини Джульєтта їде в Мадрид і під час подорожі занурюється у свої спогади про бурхливу юність і минуле щастя. В основу своєї картини Альмодовар узяв книгу "Утікачка" лауреатки Нобелівської премії Еліс Монро.

Фешн-горор "Неоновий демон" данського режисера Ніколаса Віндінга Рефна показує виворіт індустрії моди на прикладі моделі-початківиці Джессі, яку зіграла Ель Фанінг. Потрапивши в модельний бізнес, Джессі опиняється серед дівчат, одержимих своєю вродою й успіхом у світі жорстокої конкуренції, заздрощів і інтриг. За словами режисера, на сценарій його надихнула особистість Єлизавети Баторі - угорської графині, яка вбивала юних дівчат через їхню молодість і красу.

У минулому режисер завоював Канни своїм, уже культовим, "Драйвом" з Раяном Гослінгом, отримавши приз за кращу режисуру.

"Тоні Ердманн" - фільм про стосунки баламута і жартівника батька зі своєю дуже серйозною дочкою. Залишившись на старості років на самоті, учитель музики Вінфрід вирішує налагодити взаємини з дочкою Інес. Вінфрід хоче відволікти її від робочих буднів і проблем, розвеселивши своєю появою в комічному образі Тоні Ердмана. У перуці, з штучною щелепою - відтепер він бізнес-консультант у компанії, де працює Інес.

Фільм став третьою роботою для молодого режисера Марен Аде, її попередня картина "Пристрасть не знає перешкод" отримала "Срібного ведмедя" на Берлінському МКФ. У її новій зворушливій комедії головні ролі виконали заслужений актор австрійського Бургтеатру Петер Зімоніше і Зандра Хюллер, яка завоювала "Срібного ведмедя" за найкращу жіночу роль у картині "Реквієм".

Картина отримала нагороду Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Канн-2016.

Також у рамках ОМКФ буде представлено фільм "Служниця" - нову картину південнокорейського режисера Пак Чхан-ука, який отримав дві нагороди Каннського кінофестивалю ("Олдбой" і "Спрага"). Надихнувшись романом Сари Вотерс "Тонка робота", де дія відбувається у вікторіанському Лондоні, режисер переносить події фільму в Корею 30-х років, яка перебуває під окупацією Японії. Геніальний шахрай наймає кишенькову злодійку Сукі для пограбування багатої японської спадкоємиці, яка живе в ізоляції, проте злочинний план зазнає краху, коли дівчата стають близькими і закохуються одна в одну. Після прем'єри права на прокат картини купили 176 країн, встановивши тим самим новий рекорд для південнокорейського кінематографа.

Ці фільми в серпні-жовтні 2016 року випустить в український прокат компанія "Артхаус Трафік".

Нагадаємо, в національних конкурсах ОМКФ-2016 беруть участь 25 фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram