ГоловнаКультура

Порошенко підписав закон, який розблокує реформу суспільного мовлення

Вирішено проблему з приєднанням "Укртелефільму" до НСТУ

Порошенко підписав закон, який розблокує реформу суспільного мовлення

Президент Петро Порошенко підписав закон, який розблокує реформу суспільного мовлення в Україні.

Документ, ухвалений Верховною Радою 17 травня, усуває перешкоди для створення Національної суспільної телерадіокомпанії України. "Укртелефільм" виключено з переліку компаній, які мають долучитися до НСТУ на першому етапі реформування, і приєднує його на другому етапі вже до створеної юридичної особи ПАТ "НСТУ" у формі публічного акціонерного товариства "Укртелефільм", 100% акцій якого належить державі.

Раніше "Укртелефільм", Національна радіокомпанія України, державна телерадіокомпанія "Культура" і всі обласні і регіональні державні телерадіокомпанії мали спочатку приєднатися до Національної телекомпанії України (НТКУ), після чого на їхній базі мали створити НСТУ.

Усі суб'єкти реформування, окрім "Укртелефільму", долучилися до НТКУ. Фактичний саботаж керівництвом "Укртелефільму" процесу приєднання до НТКУ привів до неможливості створити ПАТ "НСТУ".

Нагадаємо, керівництво "Укртелефільму", як заявляв раніше керівник Держтелерадіо Олег Наливайко, перешкоджало входженню студії в НТКУ. Наливайко називав причиною цього те, що на території студії є багатоповерховий будинок з "нерозподіленими квартирами", який керівництво Укртелефільму "чомусь вважає не державною, а своєю особистою власністю".

Закон про суспільне телебачення і радіомовлення України президент Петро Порошенко підписав 7 квітня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram