ГоловнаКультура

Рада не змогла ввести квоти на українські пісні в радіоефірі

Законопроект відправлений до комітету на доопрацювання

Рада не змогла ввести квоти на українські пісні в радіоефірі
Архив
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада повернула в комітет для підготовки на повторне перше читання проект закону, який передбачає введення квот для пісень українською мовою в ефірі радіостанцій.

Проекти закону №3822 і 3822-1 після довгих суперечок і нерезультативних голосувань відправлено на доопрацювання рішенням 245 народних депутатів.

Законопроектом №3822 пропонується встановити, що радіоорганізації забезпечують частку пісень державною мовою щонайменше 35% від загального часу звучання пісень протягом доби, а також у тимчасових проміжках з 6.00 до 12.00, з 12.00 до 18.00, з 18.00 до 24.00.

Також пропонується визначити, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації щонайменше 50% має становити національний аудіовізуальний продукт.

Документ передбачає, що протягом першого року квота має складати 25%, другого року - 30%, починаючи з третього року - 35%.

Нагадаємо, згідно з чинним законом "Про телебачення і радіомовлення", захист інтересів і національної телерадіопродукції гарантується нормою про те, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації щонайменше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців. Цю норму законопроект №3822 пропонує доповнити введенням 35% квоти на пісні українською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram