ГоловнаКультура

У Києві покажуть онлайн-трансляцію нової постановки "Гамлета"

"Британський театр у кіно" оголосив програму літнього сезону

У Києві покажуть онлайн-трансляцію нової постановки "Гамлета"
Фото: thetimes.co.uk

У червні стартує новий сезон проекту "Британський театр у кіно". Влітку українським глядачам у Києві, Дніпрі, Херсоні та Чернігові покажуть нові спектаклі, в тому числі у форматі онлайн-трансляції.

Як повідомляють організатори, 8 червня відбудеться онлайн-трансляція нової постановки шекспірівського "Гамлета" від Королівської шекспірівської компанії.

Режисером постановки став Саймон Годвін, відомий роботами в театрі "Глобус" і Національному театрі. Головну роль зіграв Паапа Ессейду - молодий британський актор.

7 липня глядачі в Києві зможуть подивитися онлайн спектакль "Ромео і Джульєтта", який поставив Кеннет Брана. Роль Ромео в цій постановці зіграв Ричард Медден, відомий за роллю Робба Старка в серіалі "Гра престолів". Джульєтту грає Лілі Джеймс, яку Брана зняв у ролі Попелюшки в нещодавній екранізації відомої казки.

Крім прямих трансляцій, у рамках літнього сезону "Британського театру в кіно" пройдуть покази вистав "Як важливо бути серйозним" із Девідом Суше в головній ролі, "Хитромудрий план чепурунів", "Приватне життя", "Аудієнція", де роль королеви Єлизавети II знову зіграла Гелен Міррен, "Коріолан" із Томом Хіддлстоном. З докладною програмою фестивалю можна ознайомитися на сайті.

Усі спектаклі покажуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram