ГоловнаКультура

У Харкові та Запоріжжі проведуть тренінги для музейників

Мета проекту - зробити українські музеї майданчиком для діалогу з відвідувачами

У Харкові та Запоріжжі проведуть тренінги для музейників
Фото: stedleyart.com

1 і 3 червня у Харкові і Запоріжжі проведуть семінари для музейників.

Як повідомляють організатори, проект "Культ або культура: розвиток спільних практик у музеї" в цілому триватиме з червня по листопад 2016 року.

Проект передбачає проведення тренінгової програми з теорії та практики культури. Мета проекту - поширення нових форм комунікації музеїв з відвідувачами.

"Сьогодні, зі зміною суспільних очікувань, музеї поступово відмовляються від ролі ретрансляторів певної ідеології і стають майданчиками для соціальної взаємодії і діалогу, приваблюють відвідувачів не тільки як глядачів, а й як активних учасників створення музейних програм, виставок та заходів", - йдеться в описі проекту.

До участі в тренінгах запрошуються як музейні співробітники, так і представники недержавних установ культури Харківської та Запорізької областей.

Своїм практичним досвідом у музейній сфері поділяться експерти з Німеччини, України та Фінляндії. Серед лекторів - Юлія Ваганова (заступник гендиректора НХМУ), Міхаель Фер (незалежний музейний куратор, Берлін), Олена Гончарук (НХМУ, відділ зв'язків з громадськістю), Марк Гегенфуртнер (керівник відділу образотворчого мистецтва, сценічного мистецтва, літератури, музики, кіно, науки і міської історії Департаменту культури Мюнхена), Фрідеріке Мьошель (Goethe-Institut в Україні), Дарина Агапова (виконавчий директор санкт-петербурзького Центру розвитку музейної справи) і Марія Задорожна (експерт з сучасного музейного менеджменту, Київ).

Участь у семінарі безкоштовна. Для участі потрібно зареєструватися до 29 травня за адресою [email protected]. У листі необхідно вказати, в якому місті ви б хотіли відвідати тренінг - Харкові чи Запоріжжі. Додаткова інформація - за телефоном +380 63 408 32 89.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram