ГоловнаКультура

Нищук за проведення "Євробачення" на "Олімпійському" у Києві

Міністр запевняє, що Україна може побити рекорд відвідуваності конкурсу

Нищук за проведення "Євробачення" на "Олімпійському" у Києві
Евгений Нищук
Фото: prostir.museum

Міністр культури Євген Нищук вважає, що "Євробачення-2017" має пройти на стадіоні "Олімпійський" у Києві.

"Перш за все треба визначити місто і місце, в якому пройде "Євробачення-2017". З цим не можна затягувати і вести довгі дискусії. Відразу після фіналу Віталій Кличко зателефонував і повідомив, що Київ може прийняти конкурс. Свою готовність висловили і мери Львова, Одеси, Дніпропетровська. Бачачи підготовку, яку провели шведи на "Глобен-арені", я розумію, що такий захід можна провести тільки на стадіоні "Олімпійський" у Києві. Що стосується даху, то на "Олімпійському" є спеціальна система, здатна створити ще більший "козирок". З нинішніми сучасними технологіями можна зробити тонку плівку, яка повністю закриє купол стадіону. Що стосується поля, то є спеціальні покриття, що закривають траву", - сказав він в інтерв'ю виданню "Факты".

За його словами, якщо конкурс відбудеться на "Олімпійському", то за кількістю глядачів Україна може побити всі рекорди "Євробачення".

"У Швеції було 18 тисяч глядачів. Наш стадіон вміщує 40 тисяч. Зрозуміло, що не всі місця будуть задіяні, але кількість тих, хто прийшов на концерт може бути удвічі більшою, ніж на "Глобен-арені". До того ж можна задіяти площі "Олімпійського", зробивши там "Євроклуб", - сказав Нищук.

За даними міністра, проведення "Євробачення" обійшлося Швеції у 20 мільйонів доларів.

"Але не слід забувати, що на конкурс дуже добре продаються квитки. Вони розходяться буквально за перші години продажу. Це при тому, що у Швеції вони були дуже дорогі - деякі з них продавали по 700 євро. Абсолютно всі квитки було розпродано. Пристойні гроші. До того ж велика кількість гостей - це завжди прибуток для готелів міста. Тому мери з великою охотою запропонували свої послуги", - зазначив Нищук.

Варто зазначити, що вчора прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував провести всеукраїнський конкурс з вибору міста, яке прийме "Євробачення".

"Відбір має проводитися між усіма містами-претендентами. Це має бути публічний відбір. Де саме буде конкурс, слід вирішувати не на рівні уряду. Самі міста мусять це визначити на основі того, яке з них має кращі умови. Хто такі умови створить, там і буде конкурс", - цитує слова Гройсмана "Укрінформ".

Нагадаємо, на "Євробаченні-2016" перемогла українська співачка Джамала. Тепер конкурс наступного року пройде в Україні. На проведення "Євробачення" претендують Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів і Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram