ГоловнаКультура

Створений одеситами фільм увійшов у програму Каннського кінофестивалю

Картину представлять наприкінці травня.

Фільм "Заручниця" спільного виробництва України, США та Румунії з молодою одеситкою Ілоною Гавриленковою в головній ролі став учасником програми міжнародного Каннського кінофестивалю - одного з найзначніших світових кіноівентів. Творча команда розповіла про зйомки, про нове українське кіно і про свої плани.

У фільмі "Заручниця" йдеться про відносини дорослих і дітей, а саме те, що дорослі не завжди їх чують. Вони шукали сценарій, який зачепив би душу актора настільки, що він зможе передати ці емоції. Основна репліка: "Чуйте дітей!" Основною метою творців фільму було показати, що українське кіно є, воно розвивається. Фільм не був знятий спеціально для Канн. Під час зйомок усі були націлені на кінцевий результат, який у підсумку виявився незрівнянним.

Кадр з фільму
Кадр з фільму

Продюсером фільму "Заручниця" стала Тетяна Нікітіна-Гавриленкова, а керівником проекту - Артем Маневич. "Цей 14-хвилинний короткометражний фільм - наш дебют. Це фільм про дівчинку, яка за кілька годин змінює світогляд і життя дорослої людини. Дорослі повинні прислухатися до дітей, тому що ті часом можуть дати слушну пораду. Ми хотіли показати, що українське кіно є і воно розвивається", - розповіла Тетяна Нікітіна-Гавриленкова.

Ілоні Гавриленковій зараз 10 років. Вона вже закінчила акторську школу "Литаври", має досвід участі в кінозйомках. Але зйомки і участь у "Заручниці" - перший досвід як виконавиці головної ролі. Ілона розповідає, що незважаючи на те, що зйомка тривали всю ніч, їй було неважко звикнути до нічного режиму. Її улюблена сцена - коли вони їхали в машині і до них причепили інший автомобіль. Їй було цікаво, що буде далі: "Зйомки тривали цілу ніч з 8-ї вечора до 8-ї ранку. Мені здавалося, що буде складніше, але я впоралася. Я дуже здружилася з моїм партнером - французьким актором. Я хотіла б знятися з ним в інших роботах. Моя улюблена сцена - коли ми їхали в машині і наспівували французькі мотиви".

Фільм "Заручниця" ("Hostage") спільного виробництва США, Румунії та України буде представлено в Каннах наприкінці травня, в програмі "FESTIVAL CORNER". Надалі творці фільму припускають відкрити в Одесі арт-центр або простір, в якому молоді артисти, художники та інші творчі особистості отримають можливості для розвитку.

Кадр з фільму
Кадр з фільму

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram