ГоловнаКультура

Українські документальні фільми покажуть у Греції

DocudaysUA приїде до Афін в рамках міжнародного турне

Українські документальні фільми покажуть у Греції

13-28 травня в Афінах проведуть покази українських документальних фільмів у рамках турне фестивалю DocudaysUA країнами Європи.

Партнером фестивалю у Греції виступила асоціація української діаспори "Українсько-грецька думка", повідомляють організатори.

Буде продемонстровано шість неігрових фільмів, в тому числі стрічку про життя карпатських пастухів "Жива ватра" Остапа Костюка, альманах "Євромайдан. Чорновий монтаж", "Одинадцятий" Дзиґи Вертова. Під час показів відбудуться зустрічі та обговорення фільмів з режисерами Світланою Шимко та Остапом Костюком.

Крім того, в рамках проекту в Афінах відбудеться фотовиставка Олександра Глядєлова "Чуєш, брате?", яку відкриє сам автор. Експозиція розповідає про революцію і війну Росії проти України. Глядєлов знімає на чорно-білу плівку, використовуючи аналогову камеру з ручним наведенням фокуса. Знімати таким чином в епіцентрі бою практично неможливо, тому фотографу доводиться вдивлятися в те, що відбувається в проміжках життя між боями.

Ще однією складовою фестивалю стане дискусійна платформа. У дебатах "Куди рухається Україна після Євромайдану" візьмуть участь філософ Володимир Єрмоленко (Україна), журналістка Тетяна Огаркова (Україна) і професор геостратегії Нікос Лігерос (Греція), модерувати розмову буде грецький історик Міхаліс Варлас.

У дискусії "Еволюція пропаганди Кремля: від спровокованої війни в Україні до глобального панування" візьмуть участь співзасновник ініціативи StopFake.org Євген Федченко (Україна), журналісти Давид Патрікаракос (Греція) і Тетяна Герасимова (Україна), координатор "Групи 2 травня", яка веде незалежне журналістське розслідування трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року; модератор - грецька журналістка Іоанна Іліаді.

Заходи фестивалю проведуть у приміщеннях арт-простору Exile Room і галереї BOOart Café Bar.

Наступними країнами, які відвідає DocudaysUA, стануть Німеччина, Італія та Іспанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram