ГоловнаКультура

Фестиваль "86" оголосив темою цього року діалог поколінь

Організатори оголосили ще кілька фільмів з програми

Фестиваль "86" оголосив темою цього року діалог поколінь
Фото: Фестиваль "86"

З 6 по 9 травня в Славутичі пройде третій міжнародний фестиваль кіно і урбаністики "86: Коло покоління".

Як повідомляють організатори, тема цьогорічного фестивалю відсилає до річниці вибуху на ЧАЕС і пропонує розглядати її в контексті часу, пам'яті, розриву і діалогу поколінь.

Центральний образ фестивалю - відбиток стовпа дерева у виконанні американського художника Браяна Неша Гілла.

Відкриється "86" документальним фільмом "Бабусі Чорнобиля" Холлі Морріс. Представити фільм приїдуть режисер і знімальна група.

Також у програмі фестивалю - українські прем'єри знакових документальних фільмів, що вийшли минулого року. Серед них - новий фільм британського режисера Марка Казинса "Я - Белфаст" і кіносимфонія американського режисера Джема Коена "Рахунок", яку продюсувала Патті Сміт.

Вперше за три роки "86" покаже ігровий фільм - авангардистський мюзикл Герберта Раппапорта "Черьомушки» 1962, поставлений за оперою Дмитра Шостаковича, і кубинський фільм про місто-близнюк Славутича "Проект століття".

Нагадаємо, що цього року на фестивалі "86" уперше пройде національний конкурс документальних фільмів "Пальма півночі". За грошовий приз боротимуться 7 короткометражних фільмів українських режисерів. Переможця визначить журі, що складається з режисера Марка Казинса, чеського продюсера Діани Табаков і української телеведучої Яніни Соколової.

Ще один конкурс фестивалю - MyStreetFilmsUkraine - пройде вдруге. Переможця конкурсу буде вибирати журі в складі фотографа Нільса Акермана, продюсера Вероніки Янаткової і переможниці минулорічного конкурсу Оксани Казьміної.

Крім кіно, на "86" буде урбаністична, дитяча, музична та художня програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram