ГоловнаКультура

У Києві відбудеться фестиваль нового австрійського кіно

Відкриється кіноогляд фільмом 20-х років з Марлен Дітріх у головній ролі

У Києві відбудеться фестиваль нового австрійського кіно
Кадр из фильма "Кафе "Электрик"

14 квітня у Києві почнеться фестиваль "Тиждень австрійського кіно", на якому представлять чотири фільми і блок медіаробіт відомого фестивалю в Лінці.

Фестиваль відкриє німа чорно-біла мелодрама «Кафе «Електрик» 20-х років, головну роль у якій зіграла Марлен Дітріх.

Фільм покажуть у супроводі живої музики від спеціального гостя, австрійського піаніста Герхарда Грубера. Покази в живому супроводі пройдуть у Києві, Одесі та Харкові.

Дія фільму відбувається в однойменному закладі, де щовечора збирається різношерста публіка - від сутенерів і їхніх підопічних до респектабельних бізнесменів.

Герхард Грубер - відомий австрійський композитор і акомпаніатор для німого кіно з 1988 року, виступав на показах близько 450 різних кінострічок, серед яких - «Нетерпимість», «Нанук з Півночі», «Кабінет доктора Калігарі» та інші шедеври світового німого кінематографа.

У програму фестивалю увійшов і документальний фільм Єви Шпрайцгофер «Серед сліпих. Екстремальне життя Енді Хольцера». Його головні герої - перший у Європі незрячий альпініст-професіонал Енді Хольцер, чиє ім'я винесено в назву фільму, і Георг Нуссбаумер, співак, який представляв Австрію на конкурсі «Євробачення» у 1996 році.

Також у програмі - заснований на реальних подіях фільм «Один із нас» і романтична мелодрама «Beautiful Girl».

Гостей «Тижня австрійського кіно» чекає добірка кращих медіаробіт з міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA, який щорічно проходить в австрійському місті Лінц і презентує передові візуальні технології.

Фото: Артхаус Трафік

Фільми «Тижня австрійського кіно» можна подивитися в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Чернівцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram