ГоловнаКультура

Українські глядачі побачать спектакль за новою п'єсою Мартіна Макдони

"Катів" поставили в Royal Court минулого року

Українські глядачі побачать спектакль за новою п'єсою Мартіна Макдони
Фото: National Theatre Live

У новому сезоні проекту "Британський театр у кіно" покажуть постановки за Шекспіром, "Як важливо бути серйозним", "Аудієнцію" і спектакль за новою п'єсою відомого британського драматурга Мартіна Макдони.

Як повідомляє Британська рада в Україні, весняний сезон відкриється 5 квітня постановкою п'єси Шекспіра "Як вам це подобається" на сцені Королівського національного театру.

У рамках проекту заплановано знову показати спектакль Барбікану "Гамлет", головну роль у якому зіграв Бенедикт Камбербетч.

Вшанування Шекспіра продовжиться показами постановок театру "Глобус": "Юлій Цезар", "Антоній і Клеопатра" і "Комедія помилок".

Окрім того, у квітні покажуть постановку відомої п'єси Оскара Вайлда "Як важливо бути серйозним", головну роль у якій зіграв Девід Суше, і "Аудієнцію" з Гелен Міррен у ролі королеви Великобританії.

Головною новинкою нинішнього сезону стане показ вистави Royal Court за п'єсою одного з найпопулярніших британських драматургів Мартіна Макдони "Кати". Прем'єра вистави відбулася 2015 року - п'єса датується тим самим роком. В основі сюжету - колишній кат Гаррі і його життя в маленькому містечку після скасування у Великобританії смертної кари.

Вистави "Британського театру в кіно" можна буде подивитися в кінотеатрах Києва, Чернігова, Дніпропетровська, Херсона, Запоріжжя та Одеси. Докладну програму можна подивитися на сайті проекту. Усі покази - мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram