ГоловнаКультура

Президент Литви прийшла на майстер-клас українських ілюстраторів у Вільнюсі

У столиці Литви проходить міжнародний книжковий ярмарок

Українські ілюстратори майстерні "Аґрафка" спільно з литовськими колегами провели майстер-клас на 17-му Міжнародному книжковому ярмарку у Вільнюсі. На майстер-клас для дітей прийшла президент Литви Даля Грибаускайте.

Про це повідомляють на сторінці арт-студії "Аґрафка" у фейсбуці.

Ярмарок у Вільнюсі стартував 25 лютого і триватиме до 28-го.

Фото: Facebook / Art Studio "Agrafka"

Україна на ярмарку представлена видавництвами "АССА", "Брайт Букс", "Видавництво Старого Лева", "Віват", "Знання", "Майстер книг", "Марія", "Талант", "Фонтан казок". Крім того, участь у ярмарку бере благодійний фонд "Добра листівка" відомого українського дизайнера Іллі Стронґовського.

Книги майстерні "Аґрафка" представлені на окремому стенді. Представники видавництв "Дух і літера" і "Кальварія" також відвідають Вільнюс для налагодження співпраці з литовськими колегами.

Український стенд відвідали прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявичус і посол України в Литві Володимир Яценківський.

Як повідомляють на сайті співорганізатора українського стенду на ярмарку Форуму видавців, відомі українські письменники також візьмуть участь у подіях ярмарку - до Вільнюса приїдуть Маріанна Кіяновська, Ірина Цілик, Андрій Курков, а також Сергій Лойко, автор книги "Аеропорт". В рамках української програми на Вільнюському книжковому ярмарку пройдуть зустрічі з письменниками, автограф-сесії, майстер-класи, кінопокази та дискусії за участю українських і литовських авторів, видавців і журналістів.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року Україна взяла участь у Франкфуртському книжковому ярмарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram