ГоловнаКультура

Британський режисер поставив у Києві п'єсу Шекспіра

У постановку вплетено монологи жителів сходу країни

Британський режисер поставив у Києві п'єсу Шекспіра
Фото: Пресс-служба проекта

Театральний режисер Джонатан Банатвала з компанії "Moving Theatre" поставив в Україні п'єсу "Троїл і Крессида" Вільяма Шекспіра.

Про це повідомляють організатори проекту.

Виконавцями головних ролей стали українські актори Ахтем Сеїтаблаєв, Сергій Сипливий, Олена Свірська, Валентин Бойко і Роман Халаїмов.

П'єса "Троїл і Крессида" розповідає про події Троянської війни і є однією з найскладніших п'єс Шекспіра. При цьому режисер вирішив вплести у свою постановку монологи жителів Сходу України, записані під час документальних інтерв'ю з реальними людьми, чиї життя змінилися під час конфлікту на Донбасі.

"Люди в Україні мусять побачити п'єсу Шекспіра, відому тим, що вона ставить чесні, складні, брутальні питання і відмовляється давати на них прості відповіді, - ділиться Джонатан Банатлава. - Це п'єса, яка вимагає неймовірної концентрації і роздумів. Приїхавши сюди і попрацювавши з українськими акторами, продюсерами та режисерами, я побачив, що дискусія нас зближує. Я відчув, що театр, який ставить запитання, має неймовірну об'єднувальну силу".

У Києві відбулися допрем'єрні покази, а тур постановки почнеться у Дніпропетровську, продовжиться в Запоріжжі, Одесі та Харкові, а завершиться прем'єрою у квітні в Києві. Зазначимо, що 2016-й рік - рік 400-річчя від дня смерті Вільяма Шекспіра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram