ГоловнаКультура

На Берлінале-2016 переміг документальний фільм про біженців

Журі на чолі з Меріл Стріп віддало "Золотого ведмедя" "Вогню на морі" Джанфранко Розі

На Берлінале-2016 переміг документальний фільм про біженців
Режиссер Джанфранко Рози
Фото: EPA/UPG

66-й Берлінський кінофестиваль оголосив переможців. Володарем "Золотого ведмедя", головної нагороди Берлінале, став документальний фільм "Вогонь на море" італійського режисера Джанфранко Розі.

Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Джанфранко Розі отримує другу велику нагороду поспіль за свої фільми: в 2013 році він

отримав "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю за свій фільм "Священна римська кільцева". Він же отримав приз від екуменічного журі.

Гран-прі журі Берлінале-2016 отримав фільм "Смерть у Сараєво" Даніса Тановича. Фільм також став найкращим за версією журі FIPRESCI.

Приз імені Альфреда Бауера за відкриття нових перспектив у кіно отримав філіппінський режисер Лав Діас за свій восьмигодинний фільм "Колискова скорботної таємниці".

Найкращим режисером фестивалю стала Міа Хансен-Леве за фільм "Майбутнє" з Ізабель Юппер у головній ролі.

"Срібного ведмедя" за найкращу жіночу роль отримала виконавиця головної ролі у фільмі "Комуна" данця Томаса Вінтерберга. Приз за найкращу чоловічу роль пішов акторові з фільму "Хеді" Мохаммеду Бену Аттіа. Цей самий фільм став найкращим дебютом фестивалю і як приз отримав 50 тис. євро.

Нагорода за найкращий сценарій пішла фільму "Сполучені штати любові" Томаша Василевського. "Срібного ведмедя" за художній внесок отримав оператор фільму "Проти течії".

66-й Берлінський кінофестиваль закрився 20 лютого 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram