ГоловнаКультура

Оголошено дату виходу восьмої книги про Гаррі Поттера

"Гаррі Поттер і прокляте дитя" з'явиться у продажу через день після прем'єри однойменного спектаклю

Оголошено дату виходу восьмої книги про Гаррі Поттера
Фото: bd3d.su

Восьма книга із серії про Гаррі Поттера британської письменниці Джоан Роулінґ вийде 31 липня. Це буде п'єса "Гаррі Поттер і прокляте дитя".

Про це оголосило видавництво Little, Brown and Company, повідомляє

ВВС.

Як зазначають, книга з'явиться у продажу через день після прем'єри вистави у театрі "Палас" у лондонському Вест-Енді.

Її дія розгортається через 19 років після подій книги "Гаррі Поттер і дарунки смерті". У цей час Поттер працює в міністерстві магії і виховує трьох дітей шкільного віку.

Уперше про п'єсу було оголошено в грудні 2013 року, після того як письменниця повідомила, що отримала "неміряну кількість прохань про

перетворення історії про Гаррі Поттера в театральну постановку". Сама п'єса написана Роулінґ у співавторстві зі сценаристом і лауреатом британської премії BAFTA Джеком Торном і Джоном Тіффані, який також виступить режисером постановки.

Раніше стали відомі виконавці головних ролей в постановці. Герміону Грейнджер зіграє 45-річна чорношкіра акторка Нома Думезвені. У фільмах про Гаррі Поттера цю роль виконувала Емма Вотсон.

Змужнілого Гаррі в спектаклі зіграє 36-річний актор Джеймі Паркер, а Рона Візлі - 34-річний Пол Торнлі.

Нагадаємо, на початку лютого фанати саги про Гаррі Поттера Джоан Роулінґ

вибрали своє улюблене заклинання.  Найпопулярнішим стало заклинання Експекто патронум (заклинання, що проганяє дементорів, - ред.) - 2,7 тис. голосів. На другому місці опинилося Акціо (заклинання, за допомогою якого можна притягнути предмет), на третьому - Вінгардіум левіоса (заклинання левітації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram