ГоловнаКультура

Об'єднання "Вавилон-13" зняло документальний фільм про анексію Криму

Українським глядачам фільм "Крим. Як це було" покажуть уже в березні

Об'єднання "Вавилон-13" зняло документальний фільм про анексію Криму
Кадр из фильма "Крым. Как это было"

Учасники кінематографічного об'єднання Babylon’13 зняли повнометражний документальний фільм про анексію Криму Росією.

Про це повідомляють творці фільму.

Фільм "Крим. Як це було" містить унікальні кадри й історії моряків, льотчиків, десантників і морських піхотинців про те, як відбувалося захоплення півострова.

"Уперше з часу кримських подій український глядач зможе подивитися у вічі людям, які були готові в непростих умовах до останнього захищати територіальну цілісність України і захищають її сьогодні, дізнатися з першоджерела, що відбувалося на оточених військових базах і заблокованих бойових кораблях", - йдеться в описі фільму.

Фільм, знятий режисером Костянтином Кляцкіним, увійшов у "Каталог українських фільмів 2015/2016", який поширюється на найбільших кіноринках Європи. Він також буде представлений на Берлінському міжнародному кінофестивалі в рамках українського стенду на міжнародному кіноринку.

Прем'єрні покази "Крим. Як це було" почнуться 14 березня в Києві і закінчаться 23 березня в Одесі. Також покази і зустрічі зі знімальною групою пройдуть: 16 березня - в Маріуполі, 17 березня - в Дніпропетровську, 21 березня - в Херсоні, 22 березня - в Миколаєві.

Картину створили за підтримки NATO Information and Documentation Centre.

Режисер фільму - Костянтин Кляцкін, оператор - Володимир Усик, режисер монтажу та звукорежисер - Павло Липа, композитор - Роман Вишневський, продюсер - Олександра Братищенко, виконавчий продюсер - Сергій Малярчук.

Більше інформації про фільм і його покази - на сторінці картини у фейсбуці.

Нагадаємо, що в кінці лютого виходить повнометражний фільм режисера Володимира Тихого "Бранці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram