ГоловнаКультура

Документальний фільм про Маріуполь покажуть на Берлінському кінофестивалі

Картину Мантаса Кведаравичуса відібрали в програму "Документальна панорама"

Документальний фільм про Маріуполь покажуть на Берлінському кінофестивалі
Кадр из фильма "Мариуполис"
Фото: 435 FILMS

На 66-му Берлінському кінофестивалі, який пройде в лютому, покажуть документальний фільм про життя в Маріуполі.

Про це повідомляють представники студії-виробника фільму.

"Маріуполіс" режисера Мантаса Кведаравичуса означено як ко-продукцію Литви, Німеччини, Франції та України. Фільм відібрали в програму "Документальна панорама" на Берлінале.

"Мантас Кведаравичус дуже вразив своїм дебютним фільмом "Барзах" - кінематографічною замальовкою про конфлікт Росії в Чечні в Панорамі 2011 року. Тепер він повернувся з фільмом "Маріуполіс": повсякденне життя залежить від загроз бомбардувань, що нависнули над Маріуполем - містом, розташованим на схід від Криму і колись заселеному греками", - йдеться в описі фільму на сайті кінофестивалю.

Фільм знімали протягом весни та осені 2015 року в Маріуполі, Широкиному та Сартані. "Це універсальний фільм про людей і обставини, про цінність кожної миті, про людей, які живуть і не втрачають надії і які звикли до гулу "Градів" за декілька десятків кілометрів від них. Це фільм не про боротьбу, а про життя, яке минає своїм плином, незважаючи на зміну кольорів прапора чи присутність військових", - повідомляє прес-служба студії.

Також зазначають, що іноземні учасники ко-продукції профінансували фільм за допомогою державних фондів і інституцій, українські ж учасники вкладали власні гроші.

Мантас Кведаравичус далі працює в Україні - його другий фільм "Стасис" буде продовженням проекту на тему радості і відчуження в трьох містах - Одесі, Стамбулі й Афінах. Власне заради роботи над "Стасисом" режисер і приїхав в Україну, але потрапив у Маріуполь і вирішив спочатку зробити фільм про це місто.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Берлінале також покажуть фільм молодого українського режисера Нарімана Алієва "Sensiz", який представлено в програмі "Generation 14+".

66-й Берлінський кінофестиваль пройде з 11 по 21 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram