ГоловнаКультура

Психоделічний Porsche Дженіс Джоплін продано за $1,8 млн

Машину експонували в музеї Залу слави рок-н-ролу, а також в Музеї психоделічного мистецтва

Психоделічний Porsche Дженіс Джоплін продано за $1,8 млн
Фото: inmygarage.com

Психоделічний автомобіль Porsche 356, що належав легендарній американській співачці 60-х років Дженіс Джоплін, продали на торгах у Нью-Йорку за рекордні $1,8 млн.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

Спочатку очікувалося, що автомобіль, випущений 1964 року, піде з молотка не більш ніж за 600 тис.доларів. Однак невідомий колекціонер виклав за нього суму, практично втричі більшу від заявленої.

На замовлення Джоплін її Porsche прикрасили яскравими психоделічними малюнками. Після смерті співачки машина експонувалася в музеї Залу слави рок-н-ролу, а також у Музеї психоделічного мистецтва.

Топ-лотом торгів, які проводив аукціонний дім RM Sotheby's, став гоночний Ferrari 290MM, випущений 1956 року для легендарного аргентинського автогонщика Хуана Мануеля Фанхіо. Він пішов за 28 млн доларів. Також на аукціоні побили рекорд ціни на машину британського виробництва - Aston Martin DB4GT Zagato 1964 року продали за 14,3 млн доларів.

Аукціонний дім RM Sotheby's створили цього року в результаті злиття RM Auctions, що спеціалізувався на історичних автомобілях, з аукціонним гігантом Sotheby's. Проведений 10-11 грудня аукціон став для нового дому дебютним.

Нагадаємо, незважаючи на те, що за життя Джоплін записала лише чотири альбоми, її вважають найкращою білою виконавицею блюзу, а також однією з найславетніших вокалісток в історії рок-музики. Джоплін померла 1970 року у віці 27 років. 2013 року, через понад 40 років після смерті співачки, її удостоїли зірки на Алеї слави в Голлівуді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram