ГоловнаКультура

У Києві покажуть грузинський проект для Венеційської бієнале

Виставка "Повзучі кордону" пройде на території платформи "Ізоляція"

У Києві покажуть грузинський проект для Венеційської бієнале
Фото: Изоляция

11 грудня в просторі платформи культурних ініціатив "Ізоляція" відкриється виставка грузинського проекту для Венеційської бієнале "Повзучі кордони".

Про це повідомляє прес-служба "Ізоляції".

Проект виставили в національному павільйоні Грузії в рамках 56-ї Венеційської бієнале сучасного мистецтва.

Як і акція "Ізоляції" "On vacation", яку також провели під час бієнале, експозиція Грузії акцентує увагу на темі окупації і замовчування.

"Повзучі кордони" - це реальність, з якою стикається Грузія й інші країни пострадянського простору через своє геополітичне розташування, - йдеться в описі проекту. - Це політичне і соціальне послання, яке вносить дисонанс у глобальний політичний ландшафт. Головна ідея проекту - розповідь про події, структуровані за аналогією з ланцюжком ДНК. Розповзання меж асоціюється насамперед із таємним перерозподілом кордонів і особистими, часто непомітними трагедіями багатьох людей".

Під час виставки запланована зустріч із кураторами й учасниками проекту, а також лекції та дискусії, про які організатори повідомлять окремо.

Нагадаємо, деякі національні павільйони в рамках бієнале у Венеції продовжують роботу, оскільки сама бієнале працює до 22 листопада. Основною темою нинішньої бієнале заявлено "Всі майбутні світи", а куратором основного проекту став Оквуї Енвезор. Україна була представлена і національним проектом, профінансованим ПінчукАртЦентром, і акцією "On vacation", у рамках якої активісти в камуфляжному одязі окупували російський національний павільйон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram