ГоловнаКультура

У Лондоні відбулася презентація книги про Майдан

Під час презентації обговорювалися не тільки події того періоду, але й сучасна політична ситуація

У середу ввечері, 4 листопада у Лондоні відбулася презентація книги Соні Кошкіної "Майдан. Нерозказана історія". Організаторами виступила Асоціація українців у Великобританії. На зустрічі були присутні представники місцевої громади, активісти, українці, які постійно проживають у Великобританії.

Нагадаємо, раніше презентації книги відбулися в Києві, Запоріжжі, Львові, Черкасах, Дніпропетровську, Кривому Розі, Одесі та ін. містах, також - у рамках "Форуму видавців" та літературного фестивалю "Книжковий Арсенал".

"Майдан. Нерозказана історія" стало одним із найбільш комерційно успішних видань: з моменту виходу в лютому реалізовано понад 24 тисячі примірників російською та українською мовами. Частину грошей, одержаних від продажу, переказано у Центральний військовий шпиталь на лікування бійців, поранених у зоні АТО.

Наразі готується видання книги за межами України.

Докладніше про книгу можна прочитати на офіційному сайті - Maidanbook.com.ua. Придбати електронну її версію - на сайті Bookland.com.

Жанр видання - документальне розслідування. "Завдання - максимально точно реконструювати події, передусім кулуарні, процеси, які приховувалися від очей тих, хто мерз на площах, але які безпосередньо вплинули на результат Революції Гідності", - йдеться в описі.

Нагадаємо, у книзі представлено відповіді на питання про те, як планували і здійснювали розгін студентів; хто готував бійню на Банковій 1 грудня і спробу розгону Майдану 10 грудня; хто доставив з Росії в Україну "гуманітарний вантаж" - 13000 гранат, які застосовували проти Майдану; який наказ отримали снайпери, виведені на позиції ще 14 лютого; хто розстрілював героїв Небесної сотні; якими були останні години Віктора Януковича як президента і хто допомагав йому здійснити втечу.

Наближення другої річниці початку Революції Гідності додатково актуалізує тему. Традиційно, на презентації обговорювалися не тільки події того періоду, але й сучасна політична ситуація. Опісля відбулася автографсесія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram