ГоловнаКультура

Порошенко вручив орден сім'ї загиблого лідера гурту "Скрябін"

Петиція з проханням присвоїти Андрію Кузьменку звання народного артиста України, набрала понад 26 тисяч голосів

Порошенко вручив орден сім'ї загиблого лідера гурту "Скрябін"
Фото: Slava Mavrichev

Президент України Петро Порошенко вручив сім'ї лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка орден "За заслуги" I ступеня (посмертно).

Про це повідомляє прес-служба глави держави в суботу вранці.

"Президент Петро Порошенко підписав указ, яким нагородив відомого українського співака, продюсера і лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка посмертно орденом "За заслуги" I ступеня. Нагороду глава держави вручив його сім'ї - батькам Ользі і Віктору Кузьменкам, вдові Світлані Бабійчук і доньці Барбарі Кузьменко", - йдеться у повідомленні.

Глава держави підкреслив, що Кузьменко у "найскладніші часи нашої держави" завжди був поруч - у Будинку профспілок, біля сцени Майдану, під час бурхливих подій Революції Гідності і в АТО у бійців. "Не тільки його пісні і талант, але він сам безпосередньо надихав нашу країну і наших бійців на перемогу", - зазначив президент.

Петиція з проханням присвоїти загиблому у ДТП артисту Андрію Кузьменку (Скрябін) звання народного артиста України, набрала понад 26 тисяч голосів. Президент Порошенко зазначив, що не може це зробити, оскільки присвоєння почесного звання посмертно не проводиться.

Нагадаємо, автомобіль із Кузьменком за кермом потрапив у ДТП вранці 2 лютого на автошляху "Кіровоград-Запоріжжя". На заокругленій ділянці дороги машина виїхала на смугу зустрічного руху і зіткнулася з автомобілем "ГАЗ 5312СПГ". Кузьменко від отриманих травм помер на місці. В аварії отримали травми жінка, яка перебувала в машині співака, і пасажирка вантажівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram