ГоловнаКультура

Українські культурні інституції зможуть поспівпрацювати з польськими колегами

Для цього потрібно податися на конкурс програми "Культура і креативність" Східного партнерства

Українські культурні інституції зможуть поспівпрацювати з польськими колегами
Фото: LB.ua

Програма Європейського Союзу та Східного партнерства «Культура і креативність» оголосила відкритий конкурс на участь у навчальній поїздці до Польщі.

Про це повідомляє прес-служба програми.

До участі у конкурсі запрошуються культурні та креативні організації з 6 країн Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна). Мета програми - дати старт довгостроковому співробітництву між активними організаціями культурних і креативних індустрій Польщі та країн Східного партнерства.

Вибрані шість організацій навесні 2016 року отримають можливість навчання та спільної роботи з заздалегідь відібраними польськими інституціями, з метою встановлення довгострокових партнерських відносин у культурній сфері. Організатор туру - Національний центр культури Польщі та Програма Європейського Союзу та Східного партнерства «Культура і креативність», а основним місцем проведення заходу стане Вроцлав – європейська столиця культури 2016.

Анкета для участі в поїздці і додаткова інформація - за посиланням.

Зазначається, що Польща є прикладом стрімкого розвитку культурної політики за вельми короткий термін. У 1999 році Міністерство культури ініціювало нову програму культурної політики, головною ідеєю якої стало просування польської культури за кордоном. Уже 2000 року Краків став культурною столицею Європи.

Програма ЄС та Східного партнерства «Культура і креативність» покликана забезпечити підтримку культурних і креативних індустрій, а також сприяти збільшенню їхнього вкладу у сталий гуманітарний та соціально-економічний розвиток в Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram