ГоловнаКультура

Фільм Сергія Лозниці про Бабин Яр вийде у 2017 році

Режисер розповів про творчі плани на найближчий час

Фільм Сергія Лозниці про Бабин Яр вийде у 2017 році
Фото: Предоставлена пресс-службой фестиваля "Темные ночи"

Кінодокументаліст Сергій Лозниця планує завершити свій фільм "Бабин Яр" у 2017 році. Про це він розповів під час лекції у "Довженко центрі", пише "Телекритика".

"Фотоархіву як завжди не вистачає. Зараз відкривають архіви. Але не знаю, не впевнений, що багато можна знайти з цієї теми. Подивимося", - розповів кінорежисер.

Крім того, він повідомив про плани зняти фільм про війну на сході України під назвою "Донбас".

"Це дуже цікава тема взагалі: не битва, а суть того, що відбувається. Адже це територія, де вихлюпнула підсвідомість. І ще це територія, де копіюються штампи радянської пропаганди. Іноді люди вистрибують з цих штампів, раптом виявляють себе, а потім застрибують назад. Я вже знайшов форму, і написав дещо", - повідомив він.

Сергій Лозниця - режисер документального та ігрового кіно. Навчався у Київському політехнічному інституті і Всеросійському державному інституті кіно (Москва). Автор документальних фільмів "Поселення" (2001), "Пейзаж" (2003), "Фабрика" (2004), "Блокада" (2005). Його ігрові фільми "Щастя моє" (2010) і "У тумані" (2012) брали участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. У 2014 році "Майдан" Сергія Лозниці демонструвався в українському прокаті.

Останній на сьогодні документальний фільм "Подія" створено на основі документальної кінохроніки масових виступів у Ленінграді під час серпневого путчу 1991 року, стрічка брала участь у Венеціанському кінофестивалі і буде представлена кінорежисером особисто на кінофестивалі "Молодість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram