ГоловнаКультура

В Україні пройде фестиваль нового німецького кіно

Покази починаються з 8 жовтня в шістьох містах.

З 8 жовтня в Києві, Одесі, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Чернівцях відбудуться кінопокази в рамках фестивалю "Нове німецьке кіно", який організовує Гете-Інститут.

Відкриттям кінофоруму стане стрічка "Вікторія" Себастьяна Шиппера, що отримала "Срібного ведмедя" на Берлінале. 2-годинний фільм знято одним кадром, без монтажної склейки. Стрічка стала тріумфатором премії Німецької кіноакадемії, отримавши 6 нагород "Лола": за найкращі фільм, режисуру, операторську роботу, музику, чоловічу і жіночу ролі. Саундтрек до "Вікторії" написав Нільс Фрам.

Також у рамках фестивалю покажуть фільм "Ельзер" ("13 хвилин"), знятий номінантом на "Оскар" Олівером Хіршбігелем. Він розповідає про теслю Георга Ельзера, який скоїв замах на фюрера 1939 року. У Києві фільм особисто представить сценарист Фред Брайнерсдорфер.

Ще один учасник фестивалю - мелодрама "Фенікс" Крістіана Петцольда. Вона розповідає про жертву Голокосту, якій вдалося вижити в концтаборі.

Жанр комедії у програмі "Нового німецького кіно" представляє "Дар богів" - комедія про життєві негаразди й ентузіазм актриси, звільненої з театру. Їй дістається педагогічна практика для групи бездомних, і вона вирішує поставити зі своїми колоритними підопічними античну трагедію. Стрічка отримала приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі в Мюнхені і була відзначена премією Bavarian Film Awards за найкращу жіночу роль.

Окрім того, в рамках фестивалю покажуть психоделічну драму "Темний світ", яка отримала приз Німецької кіноакадемії за найкращу жіночу роль другого плану, а також фільм "Ваал" режисера Фолькера Шлендорфа, який 44 роки пролежав на полиці архіву, поки його не знайшли і не відновили, після чого відразу ж представили на Берлінале. У головній ролі "Ваала" - молодий Райнер Вернер Фассбіндер, у майбутньому знаменитий кінорежисер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram