ГоловнаКультура

На "Молодості" покажуть "Касабланку" і "Леді із Шанхаю"

Кінофестиваль оголосив фільми з ретроспективної програми

На "Молодості" покажуть "Касабланку" і "Леді із Шанхаю"
Кадр из фильма "Леди из Шанхая"

На 45-му міжнародному кінофестивалі "Молодість" покажуть ретроспективну програму "Сторіччя", присвячену сторіччю видатних кінематографістів.

Про це повідомляється на сторінці кіноогляду у фейсбуці.

Так, на "Молодості" відзначать 100-річчя з дня народження великого американського режисера Орсона Веллса. Глядачі зможуть подивитися "Леді з Шанхаю" - класику жанру нуар, поставлену Веллсом для того, щоб заробити гроші для іншого фільму. При цьому, як розповідав сам режисер в інтерв'ю Пітеру Богдановичу, продюсери сильно порізали "Леді з Шанхаю" і в підсумку фільм вийшов не таким, яким бачив його Веллс. Критики розгромили стрічку. Але при цьому "Леді з Шанхаю" - один із видатних зразків нуару. Головні ролі у фільмі зіграли Ріта Хейворт і сам Орсон Веллс.

Крім того, у "Сторіччі" покажуть "Касабланку" Майкла Кертіса з Інгрід Бергман і Хемфрі Богартом. Цього року виповнилося 100 років з дня народження Інгрід Бергман - легендарної актриси, триразової лауреатки "Оскара" і чотириразової володарки "Золотого глобуса".

"Касабланка" вважається одним із кращих фільмів, знятих за всю історію кінематографа. Фільм Кертіса посідає 33-тє місце у топ-250 фільмів за версією IMBD. У 1944 році фільм отримав три "Оскари" - в тому числі як краща стрічка року.

У ретроспективної програмі "Молодості" також покажуть фільми "Грек Зорба" Міхаліса Какояніса, "Містер Піткін в тилу ворога" Джонна Педді Кастрейса і "Казанову 70" Маріо Монічеллі.

Нагадаємо, 45-й кінофестиваль "Молодість" пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram