ГоловнаКультура

У столичному Експоцентрі відкрився 8-й Гогольфест

Фестиваль сучасного мистецтва стартував перформансом "Мистецтво війни" Влада Троїцького

17 вересня в київському Експоцентрі (колишній ВДНГ) відкрився 8-й мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва Гогольфест.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Старт фестивалю дав перформанс, поставлений Владиславом Троїцьким, президентом фестивалю. Дійство під назвою "Мистецтво війни", на яке надихнув однойменний трактат Сунь-Цзи, вже отримало свою прем'єру в Одесі, тепер його привезли до Києва. На Гогольфесті його покажуть кілька разів, так само як і перформанси "Мистецтво миру" і "Мистецтво любові".

Цього року Гогольфест проходить на 14-ти локаціях Експоцентру. У рамках фестивалю глядачі зможуть подивитися театральні, візуальні, кінопрограми, а також послухати лекції та взяти участь у майстер-класах. В рамках Гогольфесту цьогоріч працює Школа арт-журналістики - тексти деяких учасників Школи можна буде прочитати в окремому блозі на LB.ua.

"Що таке Гогольфест-2015 і які ми ставимо для себе "мріялки" цього року? Медіа нам постійно нав'язують катастрофічну картину світу: все погано - економіка, війна, корупція, відсутність реформування. Подивився новини - і день якось відразу не задався. Виникає питання: хто займається проектуванням завтрашньої України? - ділиться візією фестивалю Влад Троїцький. - Ми для себе знайшли відповідь: якщо не ми, то ніхто. Художники і вся гуманітарна сфера - це сталкери в завтрашній день. Вони його роблять і відчувають. Наш головний меседж: «Дегустація завтрашнього дня вже сьогодні». Це звернення до всіх, хто втомився перебувати в катастрофічній свідомості і сидіти в капсульованому світі і говорити, що не склалося".

Гогольфест триватиме до 27 вересня. Докладну програму шукайте на офіційному сайті фестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram