ГоловнаКультура

У Петербурзі виявили загублену партитуру Стравінського

Сам композитор нарікав на те, що його рукопис "зник у Росії під час революції"

У Петербурзі виявили загублену партитуру Стравінського

У бібліотеці Санкт-Петербурзької консерваторії виявлено партитуру оркестрової партії симфонічної п'єси "Похоронна пісня" Ігоря Стравінського.

Про це повідомляє The Guardian.

Твір, написаний великим композитором, більш як сто років тому - в 1908 році - вважався загубленим навіть самим автором. Стравінський написав "Пісню" після смерті свого вчителя - Миколи Римського-Корсакова. 12-хвилинний твір було виконано тільки один раз.

Як розповіла журналістам декан музикознавського факультету консерваторії Наталія Брагінська, яка тривалий час займалася пошуком партитури, сам Стравінський нарікав у своїй автобіографії, що рукопис "зник у Росії після революції".

Композитор вважав "Похоронну пісню" одним з найкращих своїх ранніх творів, але не міг відтворити його, бо не пам'ятав музики. "Мені було б цікаво подивитися, що я створив незадовго до "Жар-птиці", - наводить Guardian слова композитора. Йому було 26 років, коли він створив "Похоронну пісню", і в наступні чотири роки життя Стравінський напише "Жар-птицю", "Петрушку" і "Весну священну" - балети, які принесуть йому світову славу.

Про те, як формувався Стравінський як композитор, читайте в нашому конспекті лекції музикознавця Віталія Вишинського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram