ГоловнаКультура

Археологи показали нові знахідки на Поштовій площі

Виявлено стіни оборонної споруди 17 століття

Учора, 8 вересня, за участю заступника голови КМДА Анни Старостенко відбулося виїзне засідання інформаційного штабу щодо археологічних знахідок на Поштовій площі.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, учасники штабу оглянули новознайдені в рамках проведення розкопок на Поштовій площі артефакти - дерев'яні стіни оборонної споруди 17 століття.

"Знайдені артефакти - фортифікаційна споруда з сосни та дуба. Так само виявили чотири срібні монети, що датуються XVII століттям, і металеву скобу XI століття, яка використовувалася при складанні суден. Надалі ми сподіваємося виявити на місці розкопок кераміку, прикраси. Що ж стосується термінів розкопок, то триватимуть вони щонайменше рік", - розповів директор Центру археології Києва Михайло Сагайдак, пише "Сегодня".

Розкопки наразі ведуться на мінус першому поверсі майбутнього ТРЦ (загальна площа - близько 8 тис. кв. м). Знайдено залишки стін і дерев'яних зрубів XVII століття. Вирішується питання поглиблення розкопок на рівень мінус другого поверху (8 метрів у глибину): там, можливо, виявлять артефакти XI-XIII століть.

Нагадаємо, перші знахідки на Поштовій - кілька вінців зрубу і частокіл XI-XIII століть - знайшли ще взимку. У квітні розкопки довелося призупинити через загрозу обвалення стін котловану, а знайдені артефакти засипали землею. Продовжили розкопки лише наприкінці літа після зміцнення стін котловану і накриття його плитою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram