ГоловнаКультура

У Норвегії зняли серіал про російську окупацію

Серіал "Окуповані" покаже норвезький телеканал TV2 наприкінці вересня

У Норвегії зняли серіал про російську окупацію
Фото: kinopoisk.ru

У Норвегії зняли серіал "Окуповані", за сюжетом якого російські війська окупують частину Скандинавії.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

Творці серіалу вклали в проект 9,6 млн євро. Сюжет фільму будується на тому, що Норвегія, де до влади приходять "зелені" політики, відмовляється від видобутку нафти і газу, після чого керівництво Євросоюзу, що не бажає відмовлятися від норвезьких енергоносіїв, просить Росію напасти на Норвегію. Москва погоджується і захоплює норвезькі нафтогазові родовища.

Творці "Окупованих" зазначили, що сценарій - це фантастика. Однак, російське посольство у Норвегії заявило, що автори серіалу "вирішили у найгірших традиціях "холодної війни" полякати норвезького глядача нереальною загрозою зі Сходу".

"Нам, звичайно, добре відомо про плани телеканалу TV2 щодо створення серіалу "Окуповані". Хоча його автори старанно підкреслюють недійсність сюжету, нібито він не має нічого спільного з дійсністю, мова в цьому фільмі йде про цілком реальні країни, причому Росії, на жаль, відведено роль агресора", - зазначили в посольстві РФ в Осло.

Серіал "Окуповані" покаже наприкінці вересня норвезький телеканал TV2.

Нагадаємо, раніше в Україні заборонили російський серіал "Мисливці за караванами" про війну в Афганістані. З серпня 2014 року по 11 серпня 2015 року Держкіно заборонило до показу 376 російських фільмів і серіалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram