ГоловнаКультура

Головного героя фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" мобілізували

Клопотання Держкіно про відстрочку - Лірнатович знімається у фільмі "Толока" - відхилили.

Головного героя фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" мобілізували
Дмитрий Лирнатович
Фото: Елена Чередниченко

Українського актора Дмитра Лірнатовича, відомого за головною роллю у фільмі "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", мобілізували в армію.

Про це

повідомила у Facebook співробітниця Державного агентства України з питань кіно Олена Чередниченко.

"Актора

Дмитра Лірнатовича, який виконав головну роль у фільмі "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", мобілізували. Клопотання Держкіно про відстрочку - Лірнатович зараз зайнятий на зйомках фільму "Толока", де також виконує головну роль, тобто без нього знімальний процес просто неможливий - відхилили", - написала Чередниченко.

"А в наших професійних збройних силах уже вичерпалися всі ресурси, якщо у вогонь кидають артистів, письменників, музикантів, музейних працівників, наукових співробітників?" - запитує вона.

"Ох, ну так. У нас же немає війни. У нас антитерористична операція, в якій армія, згідно з Конституцією, не може брати участь. Тому нехай з терористами воюють артисти", - підсумовує представник Держкіно.

Дмитро Лінартович першу велику роль зіграв у фільмі Михайла Іллєнка "Невелика подорож на великій каруселі" (2002 рік). Успіх акторові принесла головна роль у фільмі Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" (2012 рік). Лінартович зіграв військового пілота, який після війни потрапив у Канаду, де несподівано для себе став вождем індіанського племені.

Також актор Дмитро Лінартович грає на сцені театру "Київ".

Нагадаємо, наприкінці липня відомий телеведучий Майкл Щур отримав із військкомату повістку в армію. У зоні АТО йому запропонували стати прес-офіцером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram